MĂRARUL – beneficii și mod de consumare! De ce trebuie sa iti faci salata din el
MĂRARUL – beneficii
Mărarul are proprietăţi digestive, antispastice, antiinflamatorii şi diuretice. Sub formă de infuzie mărarul stimulează sistemul digestiv, seminţele opresc sughiţul, durerile de cap, tusea, stimulează lactaţia, ajută la eliminarea gazelor intestinale, la diminuarea crampelor şi are acţiune de antiseptic intestinal.
Mărarul este folosit cu succes în regimurile pentru slăbit, deoarece are proprietatea de a aplatiza abdomenul. Proprietățile sale diuretice împiedică retenția de lichide din organism și acționează asupra depunerilor în zonele celulitice.
MĂRARUL – ce nu stiai despre el
Pentru tratarea asteniei se prepară un amestec de 20 de linguri de mărar și un litru de vin roșu. Se lasă o săptămâna la macerat, se filtrează și se consumă câte 50 ml după fiecare masă.
Atenție
Pe parcursul sarcinii, uleiul esenţial de mărar poate fi toxic pentru făt, de aceea este contraindicat femeilor însărcinate, dar şi femeilor care alăptează.
MĂRARUL – mod de consumare
Pe lângă faptul că slăbește, mărarul mai are o proprietate pe care femeile o vor plăcea. Consumat în stare naturală (crud și tocat) sau sub formă de tinctură în apă, ajută la fermitatea sânilor. Mărarul are substanțe care ajută la creșterea sânilor și oferă un aspect plăcut bustului.